אז איך זה שעדיין לא מצאו תרופה לכאב כרוני? מדוע אנשים סובלים מכאב? למה הוא לא עובר? איך ניתן לטפל בכאב ללא תרופות או ניתוחים?
יותר מחמישית מאוכלוסיית העולם המערבי סובלת מכאב כרוני, צעירים ומבוגרים. כאבים הם הסיבה מספר אחת לביקור אצל רופא המשפחה ולהיעדרויות ממקום העבודה.
ועדיין אין מזור.
מה לומדים בהרצאה?
ההרצאה מציגה את חזית המדע בתחום הכאב, ניפוץ מיתוסים ודרך הסתכלות חדשה. היא מציגה טיפולים חדשניים ודרכי עבודה עם הגוף. כי כאב הוא מחשבה שבעזרת עבודה נכונה אפשר לשנות אותה.
ההבנה כי כאב הוא תוצר של המוח ולא של הגוף הובילה בשנים האחרונות לפריצות דרך בחקר הכאב. ידע שהוביל לשינוי שדרכי הטיפול ולפריצות דרך משמעותיות.
למי מיועדת ההרצאה?
ההרצאה מותאמת לקהל הרחב, ויכולה להתאים לכל סביבה.
העברתי את ההרצאה במקומות עבודה כהרצאת העשרה, בברים בתל אביב, במרכזי ספורט, בחוגי בית, במרכזי תנועה ליוגה, לפילאטיס, ולג'ירוטוניק, במרפאות כאב, בקורסים למטפלים, בבתי ספר במסגרת שבוע בריאות, בכנסים של רופאים, במקומות עבודה ועוד.
מה אנשים אמרו על ההרצאה?
כאב - תחושה או מחשבה? (הקורס)
אם אתם מטפלים באנשים בטח נפגשתם כבר עם כאבים עקשניים, כאבים כרוניים, כאבים חזקים, כאבים מוזרים, לחלקם עזרתם, ולחקלם נשארתם חסרי אונים מול הכאב שלהם, אם התלבטתם כאשר אתם עומדים מול אנשים סובלים.
איך מעודדים אדם כאוב לחזור ולזוז?
מה עושים אם כל התערבות שאנחנו עושים לא עוזרת או עוזרת לזמן קצר?
מה צריך לעשות כאשר מטופל מתלונן שכואב לו? להמשיך או להפסיק?
מתי מעודדים מתאמן להמשיך לתרגל למרות הכאב ומתי אסור?
מה עושים כאשר כל דבר כואב ולא מוצאים תרגיל מתאים?
תפיסת הגוף ותפיסת כאב הן מרכיב בסיסי בתחושה של כאב. בעבודה עם מתאמן הסובל מכאבים חשוב להכיר את תגובות מערכת העצבים בנוסף לידע באנטומיה ופתולוגיות הידועות. הכרת תהליכי השינויים החלים במערכת העצבים מאפשרת להשפיע על הכאב. ניתן לשנות כאבים גם ללא "תיקון" הרקמה שחושבים שהיא הרקמה הבעייתית.
מה לומדים בקורס?
מה הגורמים שמשפיעים עליו ואיך נוכל אנו לשנות אותם?
- נקבל כלים לזהות סוגי כאב שונים נתאים טכניקות הקיימות אצלכם ובעזרת תנועה.
- נפגוש אנשים עם כאב ונזיז אותם ביחד.
- נלמד לתכנן תכנית עבודה לאנשים הסובלים מכאבים כרוניים.
למי מיועד הקורס?
הקורס מתאים לכל אדם הפוגש אנשים כאובים ומעוניין לשנות את כאבם: מאמנים, מורים לתנועה, מטפלים ברפואה משלימה, פיזיותרפיסטים, רופאים, פסיכולוגים העובדים עם אוכלוסייה כאובה, אחיות במרכזי כאב ועוד.
אנשי המקצוע רבים כבר עברו את הקורס ושינו את שיטת העבודה שלהם עם אנשים הסובלים מכאב מתמשך.