בואו נדבר על הקשר בין נזק לבין כאב,
הסיבה שקיימת אצלכם ההנחה שיש קשר ישיר בין השניים הוא שפעם בעבר נפלתם, קבלתם מכה, ירד לכם דם, והיה כאב. אז הקישור הראשוני שנוצר לכם לכאב הוא נזק,
עכשיו בואו נבדוק את הנתונים לגבי אותה נפילה, אם תנסו להיזכר לאחור לגבי אותה נפילה או תסתכלו על הילדים שלכם תראו כי הכאב נעלם בדרך כלל לפני שהנזק נעלם. כלומר, כאשר נחתכם יורד דם לוקח כמה ימים טובים עד שנוצר צלקת כזו שאתם כבר לא מבחינים בה על העור.
אבל הכאב נעלם לפני כן, הכאב היה שם כדי להגיד לכם, הי תסתכלו – משהו קרה. הוא סיים את תפקידו ונעלם.
אז הכאב לא קיים תמיד לכל אורך נזק, רק בחלקו.
בואו נחשוב על אירועים נוספים בגופכם שאתם לא מתייחסים אליהם, למשל הורדתם מכנסיים וגיליתם שיש לכם סימן כחול. אתם לא זוכרים שקבלתם מכה, יתכן ואפילו תגעו באזור ולא יכאב, אך השטף הדם הוא עדות לפגיעה.
אז היה נזק, אך הכאב לא היה.
בואו נסתכל על אירוע נוסף, כאב גב מתמשך. נניח וקבלתם את האבחנה שיש לכם משהו בגב בבדיקת הדמייה, ונניח אותו משהו הוא פריצת או בלט דיסק, אתם רוצים לקשר את הכאב לאותו ממצא. אך קיימים אנשים לא כאובים באוכלוסייה המסתובבים עם פריצת דיסק או בלט דומה לשלכם. אם להם לא כואב, למה שלכם יכאב?
אז רואים נזק, אבל יש אנשים עם כאב, ואחרים עם אותו ממצא, בלי כאב.
ואחרון חביב כאבים שאין להם הסבר, בדיקות על בדיקות, הכל יוצא תקין, ועדיין הסבל והכאב הוא אמיתי וקיים.
אז אין שום נזק, ועדיין יש כאב.
אז מה זה אומר?
שכאב הוא דבר הרבה יותר מסובך מהקשר בין נזק לכאב. פתרון לכאב הוא לא הפיכת הגוף להיות מאוזן, או סימטרי, או צעיר. הפתרון הוא בהסתכלות יותר רחבה.

Comments